Test

Trouwen

Waarschijnlijk denk je over een aantal van deze vragen nooit na, of wel maar durf je het niet aan je vent of vrouw te vragen. Robert Scuka, de uitvoerend directeur van het National Institute of Relationship Enhancement, zegt: "Als je je niet bezighoudt met een bepaald probleem vóór je huwelijk, dan komt het tijdens je huwelijk uiteindelijk een keer op jullie pad. Als je dingen niet bespreekt kan dit uiteindelijk voor teleurstellingen zorgen."

Tip #1

Vanuit onze experts

"Het succes van een relatie is gebaseerd op hoe geschillen worden behandeld", zei Peter Pearson, een van de oprichters van The Couples Institute. Zoals we allemaal weten worden we gevormd door onze familie. Wat krijg je vanuit huis mee en hoe wordt er met dagelijkse dingen omgegaan? Deze vraag geeft jullie inzicht bij het oplossen van conflicten. Zal je partner overnemen wat hij of zij vanuit huis heeft meegekregen en daardoor bijvoorbeeld problemen uit de weg gaan?

Savi

Savi

Tip #2

Ingezonden tip

"Belangrijk bij deze vraag is dat je zegt wat je zelf denkt en voelt en niet wat je denkt dat de ander graag wil horen", aldus Debbie Martinez (scheidings- en relatie coach). Hoeveel kinderen wil je? Wanneer wil je ze? Hoe zie jullie jezelf als ouders? En valt het antwoord tegen? Dan is dit een goed moment om het erover te hebben.

Tilly

Tilly

Tip #3

Ingezonden tip

"Als je veel serieuze relaties hebt gehad, heb je meer kans op een scheiding en een lagere kwaliteit van jullie huwelijk. Dit komt doordat die persoon meer ervaring heeft met serieuze break-ups en waarschijnlijk de huidige partner vergelijkt met de vorige partners. Als er hierdoor negatieve wrijving tussen jullie ontstaat dan kan het helpen om dit vroegtijdig te bespreken", aldus Dr. Wilcox (directeur van het National Marriage Project).

Astrid

Astrid

Tip #4

Ingezonden tip

Waarschijnlijk heb je het hier al met je partner over gehad, omdat dit voor veel stellen toch wel een belangrijk punt is. Is de één wel gelovig en de ander niet? Hoe gaan jullie hier dan mee om? En wat doen jullie dan als er later kinderen in het spel komen?

Tammy

Tammy

Lees ook het volgende over Test

Het antwoord op deze vraag kan jullie helpen om over huidige conflicten heen te komen. Daarbij kun je bespreken of alle hindernissen overwonnen worden en jullie beide willen doorvechten tot het bittere eind of dat het bij te veel conflicten toch beter is om uit elkaar te gaan. De instelling die je hebt als je het conflict ingaat, bepaalt vaak hoe je er samen uitkomt.

Heb jij ook een tip die je wil delen met ons?

Zend ons hier je tip toe en help anderen op weg met vragen waarmee zij zitten.

Gerelateerde tips

Kleding

Baby kleding

Gezondheid

Oefeningen

Een Community van (toekomstige) Moeders

Moeder worden is een van de meest speciale momenten in je leven, maar met het moederschap komt heel veel nieuws op je af en wellicht ook je onzekerheden.

Het bestaan van een community kan ontzettend helpen in zo’n proces! Of je nu zwanger bent, onlangs bent bevallen of al jaren geleden moeder bent geworden. Moedercommunity.nl is voor iedereen.

Stel hier al je moeder/kind gerelateerde vragen of deel jouw beste tips met andere (aanstaande) moeders