1. kinderartikelen
  2. loopfiets

De 10 BESTE loopfietsen van 2024

Op zoek naar het perfecte cadeau voor je kind?

Een loopfiets is een geweldige manier om je kind te leren fietsen. Er zijn geen pedalen, zodat je kind zich kan concentreren op het balanceren. Zo leren ze sneller en gemakkelijker op een echte fiets rijden.

We hebben een top 10 samengesteld van de beste loopfietsen op de markt. We hebben ook de beste prijzen opgezocht, zodat je de perfecte loopfiets voor je kind kunt vinden zonder al te veel geld uit te geven.Laatst bijgewerkt: 7 apr. 2024

TOP 3 beste loopfiets 2024

We hebben in totaal top 10 loopfietsen voor je geschreven. Uiteraard hebben wij de loopfietsen uitgebreid voor je vergeleken en aan de hand van bepaalde eigenschappen, deze loopfietsen een beoordeling gegeven.

Benieuwd naar onze top 3 loopfietsen? Lees dan gauw verder en ontdek welke wij als beste getest vinden.

1. Veloretti Tricycle

Als je op zoek bent naar een loopfiets die je kind de beste start van zijn loopcarrière geeft, kijk dan niet verder dan de Veloretti Driewieler. Met twee stevige zijwieltjes en rubberen handvatten is deze fiets perfect om je kleintje te leren zijn evenwicht te bewaren. Het in hoogte verstelbare frame betekent dat de fiets met je kind mee kan groeien, en de gemakkelijk afneembare trainingswielen maken het gemakkelijk om over te stappen op een mini-balansfiets als ze de kunst van het balanceren onder de knie hebben. Laat het leren beginnen met de Veloretti driewieler.

2. Veloretti loopfiets

De Veloretti Mini loopfiets is de perfecte manier voor je peuter om zijn evenwicht in het leven te vinden. De fiets is gemaakt van een veilig en lichtgewicht frame, waardoor hij ideaal is voor de eerste stapjes van je kleine ontdekkingsreiziger. De 12 inch wielen maken de fiets perfect voor kinderen van 2-4 jaar, en hij wordt geleverd in een stijlvolle beige grijze kleur. Met een gewicht van slechts 4 kg is de Veloretti Mini gemakkelijk te dragen en te vervoeren, waardoor hij de perfecte keuze is voor actieve gezinnen.

3. 2Cycle Mini-Bike

Maak kennis met de 2Cycle minibalansfiets! Dit innovatieve ontwerp met 3 wielen is perfect voor beginnende fietsers vanaf 1 jaar. Met een in het midden geplaatst achterwiel komen de voeten nooit in contact met de band, waardoor je veiliger fietst. Anti-lekbanden voegen een extra beschermingslaag toe, terwijl de verschillende beschikbare kleuren zelfs de meest kieskeurige fietsers zullen bevallen.

Inhoudsopgave

Sammy
Sammy

Hallo allemaal ik ben Sammy, ben 36 jaar oud. Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ik heb 2 dochters en 1 zoontje, die mij de hele dag bezig kunnen houden. In mijn dagelijks leven ben ik in de zorgsector actief. Het hebben van kinderen balanceren met het dagelijks leven is een leuke uitdaging voor mij. IK houd van mijn gezin en ben graag bezig met ze. Als moeder wil ik mijn ervaringen en adviezen ook delen met andere moeders. Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest!

Volgende 7 loopfietsen testen met elkaar

We hebben vele verschillende loopfietsen voor je getest en daarvan zijn er 10 loopfietsen in onze top 10 van de beste gekomen. Uit deze top 10 loopfietsen hebben we een top 3 gekozen. Dit waren de loopfietsen die voor ons als beste uit ons onderzoek kwamen. Dat een loopfiets buiten de top 3 is gevallen wil echter niet zeggen dat het geen goede loopfiets is. Integendeel, alle loopfietsen die in onze top 10 van de best geteste loopfietsen terecht zijn gekomen voldoen aan alle aspecten die voor ons belangrijk zijn en een loopfiets goed en koopwaardig maken. 

Lees snel verder en bekijk de rest van de beste loopfietsen van 2024! 

Bekijk ook:

4. Sajan Loopfiets

Ben je op zoek naar een loopfiets van topkwaliteit die jarenlang meegaat? Zoek niet verder dan de Sajan Loopfiets. Deze stoere en duurzame fiets is perfect voor zowel jongens als meisjes, en is perfect om ze te helpen leren fietsen. Dankzij de hoogwaardige materialen die voor deze fiets zijn gebruikt, kan hij jarenlang intensief worden gebruikt, en de kinderen zullen er graag op rondrijden.

5. Bandits loopfiets

De Bandits Angels loopfiets Little Starter mint is de perfecte manier om je kleintje op weg te helpen met fietsen! Deze charmante mintkleurige loopfiets is stabiel en veilig voor kinderen vanaf 1 jaar, met een zadelhoogte van 22 cm en een stuurhoogte van 37 cm. De vier wielen maken deze fiets lekker stabiel, terwijl de stille wielen perfect zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.

6. Lena Loopfiets

Als je op zoek bent naar een ongelooflijke step die je kind in beweging krijgt, dan is de Lena My First Scooter Balance Bike de perfecte keuze! Deze step van topkwaliteit heeft een stevig frame en soepel rollende wielen, waardoor hij ideaal is voor kinderen die leren rijden. Het innovatieve ontwerp helpt kinderen hun evenwicht en coördinatie te ontwikkelen, en het verstelbare stuur en de zithoogte zorgen voor een comfortabele rit.

7. 2Cycle Loopfiets

Als je op zoek bent naar een leuke en unieke loopfiets voor je kind, dan is de 2Cycle Balance Bike Mat de perfecte keuze! Deze prachtige fiets heeft een matgrijs frame met bruine accenten, waardoor hij opvalt tussen de rest. Hij is ook gemaakt van duurzame materialen, zodat je er zeker van kunt zijn dat hij jarenlang meegaat.

8. VELORETTI TRICYCLE

Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid dat gepaard gaat met fietsen. En met de Veloretti driewieler kan je kind al op jonge leeftijd van dat gevoel genieten. Deze driewieler is perfect voor kinderen die net beginnen te lopen, dankzij de twee stevige zijwieltjes en de rubberen handvatten. Het in hoogte verstelbare frame betekent dat de fiets met je kind mee kan groeien, en de gemakkelijk afneembare trainingswielen maken het gemakkelijk om te bouwen tot een Mini loopfiets als ze er klaar voor zijn.

9. 2Cycle Loopfiets

Op zoek naar het perfecte cadeau voor je kleintje? Kijk dan eens naar de 2Cycle 2 in 1 Balance Bike/Tricycle Wood Boys and Girls 1 Year Toy Pink! Deze unieke fiets is perfect om je kind te helpen leren rijden. Gemaakt met een sterk houten frame en anti-lekbanden is deze fiets gebouwd om lang mee te gaan. Speciale veiligheidshandvatten bieden extra veiligheid voor je kleintje terwijl ze leren rijden.

10. Scoot and Ride Loopfiets

De Scoot and Ride Highwaykick 1 is de perfecte keuze voor jonge avonturiers. Deze step is zowel een loopfiets als een step, dus hij kan met je kind meegroeien. Het zitje is laag bij de grond, waardoor hij stabiel is, en de twee voorwielen helpen bij het evenwicht. De kantelbeveiliging voorkomt dat de step naar voren kantelt, waardoor hij veilig te gebruiken is voor kleintjes. Met een lengte van 82 cm tot 118 cm is deze step perfect voor kinderen van 1 tot 5 jaar.

Wat maakt een loopfiets goed en komt deze in de top 10.

Voordat je een loopfiets kopen gaat is het altijd verstandig om de vele diverse loopfietsen op de markt met elkaar te vergelijken. Maar hoe bepaal je nu wat een geschikte loopfiets voor jou is? Oftewel, waar zou de beste loopfiets aan moeten voldoen? Een loopfiets kopen doe je natuurlijk niet zomaar.

De experts van MoederCommunity.nl denken graag met je mee en zij hebben het hun missie gemaakt om (aanstaande) moeders te helpen om de beste loopfiets te kiezen. We proberen je te helpen door verschillende loopfietsen te testen en hier een korte review over te schrijven.

Bekijk onze reviewlijst met een top 10 loopfietsen die getest zijn in 2024 en kies een loopfiets die bij aan jouw wensen en eisen voldoet en ook in jouw budget past.

Conclusie: wat zijn de beste loopfietsen?

Dus, als je op zoek bent naar de beste loopfiets voor je kind, bekijk dan zeker onze top 10 lijst. We hebben deze lijst samengesteld op basis van ons eigen onderzoek en de feedback van andere ouders. En vergeet niet, lees altijd eerst reviews voordat je een loopfiets koopt, zodat je zeker weet dat het de juiste keuze is voor je kind.

Veelgestelde vragen over onze loopfiets reviews

Wij begrijpen dat het moeilijk is om te bepalen of een loopfiets echt geschikt voor je is! Je kunt het product immers niet zelf uittesten. Daarom hebben wij geprobeerd om zo goed mogelijk naar alle aspecten van de loopfietsen te kijken en zo een allround beschrijving te geven. Zo weet jij zo goed mogelijk wat je moet verwachten ervan en of het loopfiets product aan jouw wensen zal voldoen.

Uit onze 2023 test kwamen de volgende 3 loopfietsen als beste naar voren:

  1. Veloretti Tricycle
  2. Veloretti loopfiets
  3. 2Cycle Mini-Bike

 

Wil je weten welke loopfietsen nog meer op ons lijstje stonden? Kijk dan hier.

Wij van MoederCommunity.nl weet waar moeders behoefte aan hebben en wat ze dus zoeken in een loopfiets.

Samen met de Community hebben we de volgende criteria opgesteld voor het testen van de loopfietsen:

  • Werking van het product
  • Het loopfiets merk reviews
  • Prijs
  • Levensduur

Wij zijn van mening dat als een loopfiets goed scoort op deze criteria, het een goed product is. Alle loopfietsen in onze top 10 test voldoen wat ons betreft aan bovenstaande criteria. We hopen door het kiezen van een absolute TOP 3 beste loopfiets  je keuzeproces nog net iets makkelijker te maken. 

Jazeker! Wij schrijven onze loopfiets reviews onafhankelijk van andere partijen. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een loopfiets hoger, danwel lager te ranken. Dit doen we puur op basis van ons eigen oordeel na het testen van een loopfiets aan de hand van belangrijke productcriteria.

Nee, MoederCommunity heeft geen eigen webshop. Wij schrijven zelfstandig reviews over moeder/kind-gerelateerde producten. Wel hebben wij voor je uitgezocht in welke webshop je jouw favoriete loopfiets het beste kunt kopen. Bij elke review verwijzen wij je via de Beste Prijs-knop door naar een webwinkel. Indien je het product via deze winkel koopt, krijgen wij daar wel een kleine comissie voor terug! 

Disclaimer:

Wij stellen onze reviews met veel zorg en oog voor detail samen. Echter blijven onze reviews wel een mening. MoederCommunity.nl beschikt niet zelf over een webshop, maar verwijzen je door naar een webshop met naar onze mening de scherpste prijzen. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de producten of zaken rondom de aanschaf. Wel krijgt MoederCommunity.nl een kleine vergoeding als het product via onze link uiteindelijk wordt verkocht.