1. babykamerinrichting
  2. traphekje

De 10 BESTE traphekjes van 2024

Bezorgd over je kind dat de trap op en af rent?

Installeer een traphekje om je kind veilig te houden. Niet alleen zijn ze een noodzakelijke veiligheidsmaatregel, maar ze kunnen ook stijlvol zijn en het decor van je huis aanvullen.

Je wilt het beste voor je kind, en daar hoort ook bij dat het veilig is. Een traphekje is een belangrijke stap in de bescherming tegen mogelijke ongelukken. Lees zeker onze reviews voor je een aankoop doet om het perfecte hekje voor jouw huis te vinden.Laatst bijgewerkt: 7 apr. 2024

TOP 3 beste traphekje 2024

We hebben in totaal top 10 traphekjes voor je geschreven. Uiteraard hebben wij de traphekjes uitgebreid voor je vergeleken en aan de hand van bepaalde eigenschappen, deze traphekjes een beoordeling gegeven.

Benieuwd naar onze top 3 traphekjes? Lees dan gauw verder en ontdek welke wij als beste getest vinden.

1. Babybond Traphekje

Als je een veilige en betrouwbare manier zoekt om je baby of huisdier te beschermen, dan is het Babybond Intrekbaar Traphekje de perfecte keuze. Dit traphekje hoeft niet geboord te worden en kan gemakkelijk in elke deuropening of opening geïnstalleerd worden, en met een uitrekmogelijkheid tot 180 cm is het zelfs geschikt voor de breedste ruimtes. Of je het nu binnen of buiten gebruikt, je kunt er zeker van zijn dat je kleintje veilig is.

2. LotaHome Traphekje

Maak kennis met het LotaHome oprolbaar traphekje - je perfecte oplossing voor het creëren van een veilige thuisomgeving voor je gezin. Dit stevige traphekje is ideaal om de toegang tot trappen, deuropeningen, gangen, keukens of veranda's af te sluiten - overal waar je je kleintjes of huisdieren veilig wilt houden. Het is gemakkelijk te gebruiken en te installeren, en kan worden meegenomen op vakantie of naar andere huizen waar de veiligheid in het geding is. Met het LotaHome oprolbaar traphekje kun je met een gerust hart weten dat je geliefden veilig zijn.

3. Safety 1st Traphekje

De Safety 1st Easy Close Stairgate 73 tot 80 cm Expandable Clamp Attachment Metal is precies het juiste product om je kleintjes veilig te houden en je toch gemoedsrust te geven. Dit top-of-the-line veiligheidsapparaat is perfect voor deuropeningen, trappen en alle andere plekken waar je een ruimte wilt beveiligen. Het uitbreidbare ontwerp betekent dat het kan worden aangepast aan de meeste deuropeningen en openingen, terwijl de duurzame metalen constructie zorgt voor jarenlang betrouwbaar gebruik. Bovendien zorgt de easy-close functie ervoor dat kleine vingertjes niet gekneld raken. De installatie is snel en eenvoudig, zodat je je gezin in een mum van tijd kunt beschermen. Geef jezelf de gemoedsrust cadeau met het Safety 1st Easy Close traphekje.

Inhoudsopgave

Picture of Sammy
Sammy

Hallo allemaal ik ben Sammy, ben 36 jaar oud. Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ik heb 2 dochters en 1 zoontje, die mij de hele dag bezig kunnen houden. In mijn dagelijks leven ben ik in de zorgsector actief. Het hebben van kinderen balanceren met het dagelijks leven is een leuke uitdaging voor mij. IK houd van mijn gezin en ben graag bezig met ze. Als moeder wil ik mijn ervaringen en adviezen ook delen met andere moeders. Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest!

Volgende 7 traphekjes testen met elkaar

We hebben vele verschillende traphekjes voor je getest en daarvan zijn er 10 traphekjes in onze top 10 van de beste gekomen. Uit deze top 10 traphekjes hebben we een top 3 gekozen. Dit waren de traphekjes die voor ons als beste uit ons onderzoek kwamen. Dat een traphekje buiten de top 3 is gevallen wil echter niet zeggen dat het geen goede traphekje is. Integendeel, alle traphekjes die in onze top 10 van de best geteste traphekjes terecht zijn gekomen voldoen aan alle aspecten die voor ons belangrijk zijn en een traphekje goed en koopwaardig maken. 

Lees snel verder en bekijk de rest van de beste traphekjes van 2024! 

Bekijk ook:

4. Fenss Oslo Traphekje

Het fenss Oslo traphekje is een betrouwbare en stijlvolle manier om je kleintje te beschermen tegen vallen. Het hekje is gemaakt van robuust hout en is in breedte verstelbaar van 71 tot 102 cm, waardoor het perfect is voor gebruik op trappen. Het slot kan met één hand worden bediend, maar kan niet door je kind worden geopend, zodat je kleintje zorgeloos in de buurt van de trap kan kruipen en spelen.

5. Munchkin veiligheidshek

Introductie van het Munchkin Metalen Veiligheidshek! Dit hekje is perfect om je kleintjes veilig te houden en je tegelijkertijd gemoedsrust te geven. De metalen constructie is duurzaam en stevig, terwijl de snelsluitingen het gemakkelijk te installeren en te verwijderen maken. Het hekje kan worden uitgeschoven voor openingen tussen 63,5 en 102 cm, en heeft een kantel- en liftfunctie voor eenvoudige bediening met één hand door volwassenen. Zonder drempel en met een extra brede doorgang is dit hekje perfect voor huizen met kinderen van 0 tot 24 maanden oud. Snel en eenvoudig te installeren, is het Munchkin Metalen Veiligheidshek een must-have voor elk huis met jonge kinderen.

6. Hauck Close Veiligheidshekje

Maak kennis met het Hauck Close N Stop Veiligheidshek 96 tot 101 cm - je betrouwbare kinderbeveiliging voor trappen en andere ruimtes in je huis. Dit duurzame en gemakkelijk te gebruiken hekje heeft een dubbel bevestigingsmechanisme en kan met één hand worden geopend, waardoor het een koud kunstje is om je kleintje mee naar boven of ergens anders in huis te nemen. Het Close N Stop heeft ook een betrouwbare kindveilige sluiting, zodat je kind veilig en gezond blijft. Voor extra gemoedsrust kan het hekje worden gebruikt in combinatie met de apart verkrijgbare Y-spoelen om het te installeren op bordessen met ronde spijlen. Laat geen ongelukken gebeuren - maak je huis veilig voor je kinderen met het Hauck Close N Stop Veiligheidshek 96 tot 101 cm.

7. Goliving traphekje

Maak kennis met het Gologi oprolbaar traphekje - jouw perfecte oplossing voor een veilig huis! Niet alleen is dit traphekje super stevig, gemaakt met duurzaam gaas en een stevig frame, maar het is ook gemakkelijk te bedienen. Rol het hekje gewoon op als je het moet gebruiken, en rol het uit als je klaar bent. Geen gedoe meer met vergrendelingen of sloten! Bovendien is dit traphekje extra breed, zodat je er zeker van kunt zijn dat zelfs je grootste huisdier of peuter er niet doorheen kan.

8. ADSafety Traphekje

Het oprolbare traphekje van AD safety is de perfecte oplossing om een veilige omgeving te creëren voor je kind of huisdier. Door het oprolsysteem is het heel handig in gebruik en op te bergen als het niet nodig is. Het kan gebruikt worden in elke deuropening, hal of trap tot een maximale opening van 140 cm. Het Push & Turn slot zorgt voor extra veiligheid doordat kinderen het hekje niet kunnen openen.

9. ADSafety Traphekje

Het ADSafety intrekbaar traphekje van AD Commerce is de perfecte manier om je huis veilig te houden voor je kinderen en huisdieren. Het oprolsysteem is erg handig als je het hekje niet nodig hebt en ruimte wilt besparen. Het Push & Turn slot maakt het onmogelijk voor kinderen om het hekje te openen, wat extra veiligheid biedt. Dit traphekje kan gebruikt worden tussen elke deuropening, hal of trap tot een maximale opening van 140 cm, waardoor het zeer veelzijdig is. Heb je het hekje niet nodig? Gebruik dan het oprolsysteem om het hekje gemakkelijk op te bergen.

10. fenss SafetyDoor

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en stijlvol traphekje, dan is de fenss SafetyDoor de perfecte keuze. Gemaakt van robuust metaal en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, past het naadloos in elk interieur. Bovendien is het extra hoog om oudere kinderen extra veiligheid te bieden. De fenss SafetyDoor is het beste traphekje op de markt, want het is getest en goedgekeurd door de Consumentenbond. Met zijn verstelbare hoogte kan het aangepast worden aan elke behoefte. En omdat veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft, is de SafetyDoor ook uitgerust met een handig vergrendelingsmechanisme. Dus als je op zoek bent naar een hoogwaardig en stijlvol traphekje dat je huis veilig houdt, dan is de fenss SafetyDoor de perfecte keuze.

Wat maakt een traphekje goed en komt deze in de top 10.

Voordat je een traphekje kopen gaat is het altijd verstandig om de vele diverse traphekjes op de markt met elkaar te vergelijken. Maar hoe bepaal je nu wat een geschikte traphekje voor jou is? Oftewel, waar zou de beste traphekje aan moeten voldoen? Een traphekje kopen doe je natuurlijk niet zomaar.

De experts van MoederCommunity.nl denken graag met je mee en zij hebben het hun missie gemaakt om (aanstaande) moeders te helpen om de beste traphekje te kiezen. We proberen je te helpen door verschillende traphekjes te testen en hier een korte review over te schrijven.

Bekijk onze reviewlijst met een top 10 traphekjes die getest zijn in 2024 en kies een traphekje die bij aan jouw wensen en eisen voldoet en ook in jouw budget past.

Conclusie: wat zijn de beste traphekjes?

Het beste traphekje moet veilig, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken zijn. Met zoveel verschillende soorten traphekjes op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke voor jouw huis geschikt is. Daarom hebben we deze lijst van de top 10 beste traphekjes samengesteld op basis van ons eigen onderzoek. We hopen dat het je helpt de juiste beslissing te nemen voor je gezin.

Veelgestelde vragen over onze traphekje reviews

Wij begrijpen dat het moeilijk is om te bepalen of een traphekje echt geschikt voor je is! Je kunt het product immers niet zelf uittesten. Daarom hebben wij geprobeerd om zo goed mogelijk naar alle aspecten van de traphekjes te kijken en zo een allround beschrijving te geven. Zo weet jij zo goed mogelijk wat je moet verwachten ervan en of het traphekje product aan jouw wensen zal voldoen.

Uit onze 2023 test kwamen de volgende 3 traphekjes als beste naar voren:

  1. Babybond Traphekje
  2. LotaHome Traphekje
  3. Safety 1st Traphekje

 

Wil je weten welke traphekjes nog meer op ons lijstje stonden? Kijk dan hier.

Wij van MoederCommunity.nl weet waar moeders behoefte aan hebben en wat ze dus zoeken in een traphekje.

Samen met de Community hebben we de volgende criteria opgesteld voor het testen van de traphekjes:

  • Werking van het product
  • Het traphekje merk reviews
  • Prijs
  • Levensduur

Wij zijn van mening dat als een traphekje goed scoort op deze criteria, het een goed product is. Alle traphekjes in onze top 10 test voldoen wat ons betreft aan bovenstaande criteria. We hopen door het kiezen van een absolute TOP 3 beste traphekje  je keuzeproces nog net iets makkelijker te maken. 

Jazeker! Wij schrijven onze traphekje reviews onafhankelijk van andere partijen. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een traphekje hoger, danwel lager te ranken. Dit doen we puur op basis van ons eigen oordeel na het testen van een traphekje aan de hand van belangrijke productcriteria.

Nee, MoederCommunity heeft geen eigen webshop. Wij schrijven zelfstandig reviews over moeder/kind-gerelateerde producten. Wel hebben wij voor je uitgezocht in welke webshop je jouw favoriete traphekje het beste kunt kopen. Bij elke review verwijzen wij je via de Beste Prijs-knop door naar een webwinkel. Indien je het product via deze winkel koopt, krijgen wij daar wel een kleine comissie voor terug! 

Disclaimer:

Wij stellen onze reviews met veel zorg en oog voor detail samen. Echter blijven onze reviews wel een mening. MoederCommunity.nl beschikt niet zelf over een webshop, maar verwijzen je door naar een webshop met naar onze mening de scherpste prijzen. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de producten of zaken rondom de aanschaf. Wel krijgt MoederCommunity.nl een kleine vergoeding als het product via onze link uiteindelijk wordt verkocht.