1. babyverzorging en veiligheid
  2. plaspotje

De 10 BESTE plaspotjes van 2024

Bezorgd over de zindelijkheidstraining van je kind?

Potjestraining kan een ontmoedigende taak zijn voor zowel ouders als kinderen. Maar met het beste plaspotje wordt het aanzienlijk gemakkelijker. Dit is een lijst van de tien beste plaspotjes op de markt, samengesteld door ons team van deskundigen. We hebben ook de beste prijzen voor je gevonden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en je kind zo snel mogelijk aan zijn zindelijkheidsreis kunt beginnen.

Met het beste plaspotje leert je kind in een mum van tijd zelfstandig te plassen. Het potje is ontworpen om hen te helpen bij de overgang van luiers naar zelfstandig gebruik van het toilet. Het is een belangrijke mijlpaal in het leven van elk kind, en met deze gids kun je ervoor zorgen dat ze die met succes bereiken.Laatst bijgewerkt: 7 apr. 2024

TOP 3 beste plaspotje 2024

We hebben in totaal top 10 plaspotjes voor je geschreven. Uiteraard hebben wij de plaspotjes uitgebreid voor je vergeleken en aan de hand van bepaalde eigenschappen, deze plaspotjes een beoordeling gegeven.

Benieuwd naar onze top 3 plaspotjes? Lees dan gauw verder en ontdek welke wij als beste getest vinden.

1. Housie Plaspotje

Het Housie 3-in-1 potje is perfect voor kinderen die klaar zijn voor de overgang van luiers naar een potje of zelfs een volwassen toilet. Dit potje heeft een brede, comfortabele zitting en een ingebouwd deksel voor extra privacy. Het potje heeft ook een ingebouwde rugleuning voor extra steun. Het potje is gemaakt van duurzame, gemakkelijk te reinigen materialen.

2. Housie Plaspotje

Het Housie 3-in-1 Plaspotje is perfect voor zowel jonge kinderen als peuters die klaar zijn om de overstap te maken van luiers naar het gebruik van het potje of het toilet. Dit potje heeft een deksel waardoor het gemakkelijk schoon te houden is, en het is ook ontworpen met een speciale anti-slip basis zodat je kind het veilig kan gebruiken. Het Housie 3-in-1 Plaspotje is perfect voor wie een gemakkelijke en handige manier wil om zijn kleintjes op het potje te trainen. Dankzij het compacte formaat kan dit potje gemakkelijk worden opgeborgen als het niet wordt gebruikt.

3. Fisher-Price Plaspotje

Het Fisher-Price Royal Potty is de perfecte oplossing voor je behoeften op het gebied van potjestraining. Dit potje kan ook gebruikt worden als krukje, waardoor het een veelzijdige en handige toevoeging aan je huis is. Het Royal Potty is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het een zorgeloze optie is voor je kleintje. Het meegeleverde krukje maakt het voor je kind gemakkelijk om bij het potje te komen, en de ingebouwde spatbescherming beperkt knoeien tot een minimum.

Inhoudsopgave

Picture of Sammy
Sammy

Hallo allemaal ik ben Sammy, ben 36 jaar oud. Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ik heb 2 dochters en 1 zoontje, die mij de hele dag bezig kunnen houden. In mijn dagelijks leven ben ik in de zorgsector actief. Het hebben van kinderen balanceren met het dagelijks leven is een leuke uitdaging voor mij. IK houd van mijn gezin en ben graag bezig met ze. Als moeder wil ik mijn ervaringen en adviezen ook delen met andere moeders. Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest!

Volgende 7 plaspotjes testen met elkaar

We hebben vele verschillende plaspotjes voor je getest en daarvan zijn er 10 plaspotjes in onze top 10 van de beste gekomen. Uit deze top 10 plaspotjes hebben we een top 3 gekozen. Dit waren de plaspotjes die voor ons als beste uit ons onderzoek kwamen. Dat een plaspotje buiten de top 3 is gevallen wil echter niet zeggen dat het geen goede plaspotje is. Integendeel, alle plaspotjes die in onze top 10 van de best geteste plaspotjes terecht zijn gekomen voldoen aan alle aspecten die voor ons belangrijk zijn en een plaspotje goed en koopwaardig maken. 

Lees snel verder en bekijk de rest van de beste plaspotjes van 2024! 

Bekijk ook:

4. Babyjem Potje

Het Babyjem Potje 1110044 is een geweldig potje voor je kleintje om te gebruiken tijdens de overgang naar een groot toilet. Dit potje heeft de vorm van een toilet en wordt geleverd met een afneembaar bakje om gemakkelijk schoon te maken. Je kind zal dol zijn op de rugleuningfunctie, die het gebruik ervan comfortabeler maakt.

5. Jippie's My Carry

Vergeet de dagen van extra kleren inpakken en je zorgen maken over ongelukjes tijdens de potjestraining - Jippie's My Carry Pee Potty Penguin is er om alles veel eenvoudiger te maken! Deze innovatieve en superleuke oplossing voor potjestraining is perfect voor uitstapjes, roadtrips, of waar je kleintje maar nodig is. My Carry Pee Potty Penguin is heel gemakkelijk te gebruiken; til gewoon de kop van de pinguïn op om hem te legen. Hij kan tot 600 ml vloeistof bevatten en wordt geleverd met een gratis draagtas voor gemakkelijk vervoer. Hij is ook lekvrij, morsvrij en geurbestendig, zodat je er zeker van kunt zijn dat ongelukjes nooit een probleem zullen zijn. Het belangrijkste is dat My Carry Pee Potty Penguin potjestraining leuk maakt! Het schattige ontwerp en de vrolijke kleuren zullen je kind aanmoedigen om het te gebruiken, en voor je het weet zijn ze een pro in het gebruik van het potje als een groot kind.

6. Baninni Plaspotje

Introductie van de Baninni Potty Whale box! Dit potje is perfect om je kind te helpen zelfstandig naar het toilet te gaan. Met een hoge rugleuning, antislipbodem en uitneembaar binnenpotje is dit potje perfect voor zowel jongens als meisjes. De Potty Whale heeft ook een deksel om de boel schoon te houden. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, is dit potje perfect voor kinderen van 18 maanden en ouder.

7. WC potje Babystartup

Het Babystartup Witte Potje is de perfecte aanvulling op het potjestrainingsarsenaal van je kind. Dit potje ziet eruit als een echt toilet, compleet met toiletrolhouder, en heeft zelfs doorspoelgeluiden om je kleintje de volledige zindelijkheidstraining te laten ervaren. Het potje heeft ook een rugleuning en anti-slip bodem voor comfort en veiligheid, en de uitneembare binnenkant is gemakkelijk te legen en schoon te maken. Bovendien heeft het potje een opbergvak in de stortbak, waardoor het de perfecte plaats is om potjestrainingsaccessoires op te bergen. Je kind leren toiletteren is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest als met het Babystartup Witte Potje.

8. Whale potty

Maak kennis met het Walvis Potje B-Whale van Bo Jungle! Deze potjestraining essential is perfect om het proces een stuk gemakkelijker te maken. Het is gemaakt van BPA-vrij materiaal en heeft een uitneembaar binnenpotje dat gemakkelijk schoon te maken is. Met zijn afmetingen van 27 x 25 x 23 cm is hij precies goed voor je kleintje. Het schattige ontwerp van de walvis maakt potjestraining leuk en boeiend.

9. Jippie's My Carry

De Jippie's My Carry Potty Pee Fox is een oplossing voor potjestraining zonder gedoe voor kinderen onderweg. Het compacte ontwerp betekent dat het gemakkelijk kan worden meegenomen in een luiertas of rugzak, en het ingebouwde deksel zorgt ervoor dat eventuele ongelukjes binnen de perken blijven. Bovendien maakt het schattige vossenontwerp potjestraining leuk en spannend voor je kleintje.

10. Keeeper Baby potje

Wat is er leuker voor je kleintje dan een plasje doen op een potje met hun favoriete personages uit Disney-films? Met het Keeeper Pee Potty kan je kind lekker zijn behoefte doen terwijl hij vermaakt wordt door zijn favoriete personages. Het potje is verkrijgbaar in verschillende kleuren met prints van Finding Dory, Cars, Paw Patrol of Minnie Mouse. Zo is er altijd een leuk potje voor je kind. De nieuwe printtechnologie (IML) voorkomt dat de afbeelding vervaagt of loslaat. Het potje is voorzien van antislip op alle 4 de hoeken, zodat het potje niet gaat schuiven. Ideaal voor potjestraining voor het plassen op een potje. Door de antislip beweegt het potje niet tijdens het gebruik, waardoor het gemakkelijker en comfortabeler is voor je kind om te gebruiken.

Wat maakt een plaspotje goed en komt deze in de top 10.

Voordat je een plaspotje kopen gaat is het altijd verstandig om de vele diverse plaspotjes op de markt met elkaar te vergelijken. Maar hoe bepaal je nu wat een geschikte plaspotje voor jou is? Oftewel, waar zou de beste plaspotje aan moeten voldoen? Een plaspotje kopen doe je natuurlijk niet zomaar.

De experts van MoederCommunity.nl denken graag met je mee en zij hebben het hun missie gemaakt om (aanstaande) moeders te helpen om de beste plaspotje te kiezen. We proberen je te helpen door verschillende plaspotjes te testen en hier een korte review over te schrijven.

Bekijk onze reviewlijst met een top 10 plaspotjes die getest zijn in 2024 en kies een plaspotje die bij aan jouw wensen en eisen voldoet en ook in jouw budget past.

Conclusie: wat zijn de beste plaspotjes?

Dus daar heb je het, de top 10 beste plaspotjes voor je kinderen. Welke je ook kiest, zorg ervoor dat hij comfortabel en gemakkelijk te gebruiken is voor je kind.

Veelgestelde vragen over onze plaspotje reviews

Wij begrijpen dat het moeilijk is om te bepalen of een plaspotje echt geschikt voor je is! Je kunt het product immers niet zelf uittesten. Daarom hebben wij geprobeerd om zo goed mogelijk naar alle aspecten van de plaspotjes te kijken en zo een allround beschrijving te geven. Zo weet jij zo goed mogelijk wat je moet verwachten ervan en of het plaspotje product aan jouw wensen zal voldoen.

Uit onze 2023 test kwamen de volgende 3 plaspotjes als beste naar voren:

  1. Housie Plaspotje
  2. Housie Plaspotje
  3. Fisher-Price Plaspotje

 

Wil je weten welke plaspotjes nog meer op ons lijstje stonden? Kijk dan hier.

Wij van MoederCommunity.nl weet waar moeders behoefte aan hebben en wat ze dus zoeken in een plaspotje.

Samen met de Community hebben we de volgende criteria opgesteld voor het testen van de plaspotjes:

  • Werking van het product
  • Het plaspotje merk reviews
  • Prijs
  • Levensduur

Wij zijn van mening dat als een plaspotje goed scoort op deze criteria, het een goed product is. Alle plaspotjes in onze top 10 test voldoen wat ons betreft aan bovenstaande criteria. We hopen door het kiezen van een absolute TOP 3 beste plaspotje  je keuzeproces nog net iets makkelijker te maken. 

Jazeker! Wij schrijven onze plaspotje reviews onafhankelijk van andere partijen. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een plaspotje hoger, danwel lager te ranken. Dit doen we puur op basis van ons eigen oordeel na het testen van een plaspotje aan de hand van belangrijke productcriteria.

Nee, MoederCommunity heeft geen eigen webshop. Wij schrijven zelfstandig reviews over moeder/kind-gerelateerde producten. Wel hebben wij voor je uitgezocht in welke webshop je jouw favoriete plaspotje het beste kunt kopen. Bij elke review verwijzen wij je via de Beste Prijs-knop door naar een webwinkel. Indien je het product via deze winkel koopt, krijgen wij daar wel een kleine comissie voor terug! 

Disclaimer:

Wij stellen onze reviews met veel zorg en oog voor detail samen. Echter blijven onze reviews wel een mening. MoederCommunity.nl beschikt niet zelf over een webshop, maar verwijzen je door naar een webshop met naar onze mening de scherpste prijzen. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de producten of zaken rondom de aanschaf. Wel krijgt MoederCommunity.nl een kleine vergoeding als het product via onze link uiteindelijk wordt verkocht.