De 10 BESTE kolfapparaten [2023 TEST]

Borstvoeding geven is een heel belangrijk proces voor zowel de moeder als het kind, maar soms kan het moeilijk zijn.

Dat is waar kolfapparaten om de hoek komen kijken - ze helpen de melkproductie te stimuleren, zodat je kind toch borstvoeding kan krijgen. We weten dat het moeilijk kan zijn om het beste kolfapparaat voor je te vinden, daarom hebben we een top 10 samengesteld van de beste apparaten op de markt.

Niet alleen geven we meer informatie over elk apparaat, maar we hebben ook de beste prijzen op internet opgezocht, zodat je het perfecte kolfapparaat voor jou en je gezin kunt vinden zonder de bank te breken.

TOP 3 beste kolfapparaat 2023!

We hebben in totaal 10 kolfapparaat reviews voor je geschreven! Uiteraard hebben we de producten eerst uitgebreid voor je getest en aan de hand van bepaalde criteria, hier een beoordeling aan gegeven.

Benieuwd naar onze 3 favoriete kolfapparaten?  Scroll dan gauw verder!

1. Vulpes BabyCare

De Vulpes BabyCare® Borstkolf is de perfecte manier om je pasgeborene de allerbeste zorg te geven. Met een sterke zuigkracht kun je een grote hoeveelheid moedermelk afkolven, en met de verlichtingsfunctie kun je gemakkelijk in het donker kolven. Het compacte en draagbare ontwerp geeft je meer bewegingsvrijheid tijdens het kolven.

2. Regno Elektrische Borstkolf

De Regno S15 Dubbele Elektrische Borstkolf is de perfecte oplossing voor moeders met een drukke levensstijl. Deze handsfree, 2x 180ml kolf is snoerloos en compact, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren is. De kolf is ook comfortabel, vormt zich naar je borst, en stelt je in staat beide borsten tegelijk af te kolven. Met een volle batterij kun je tot 70 minuten kolven, zodat je ook onderweg gemakkelijk de klus kunt klaren.

3. YOUHA The INs

Als moeder wil je het beste voor je baby en borstvoeding geven is belangrijk voor de ontwikkeling. Maar als je na je verlof weer aan het werk gaat of graag met je kleintje op stap gaat, kan kolven in het openbaar onhandig zijn. De beste oplossing hiervoor zijn dubbele YOUHA The Ins borstkolven waarmee je discreet kunt kolven in het bijzijn van anderen. Deze innovatieve borstkolven van YOUHA zijn van uitstekende kwaliteit en betaalbaar, zodat elke moeder er gebruik van kan maken.

Inhoudsopgave

Sammy
Sammy

Hallo allemaal ik ben Sammy, ben 36 jaar oud. Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ik heb 2 dochters en 1 zoontje, die mij de hele dag bezig kunnen houden. In mijn dagelijks leven ben ik in de zorgsector actief. Het hebben van kinderen balanceren met het dagelijks leven is een leuke uitdaging voor mij. IK houd van mijn gezin en ben graag bezig met ze. Als moeder wil ik mijn ervaringen en adviezen ook delen met andere moeders. Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest!

Nog meer kolfapparaat REVIEWS vergelijken

We hebben een hoop goede kolfapparaten voor je getest en daarvan in totaal 10 producten voor je uitgekozen en een review over gemaakt.  Uit die lijst van 10 kolfapparaten hebben we een top 3 gekozen. Dit waren de kolfapparaten die voor ons als beste uit de bus kwamen. Dat een kolfapparaat buiten de top 3 is gevallen, wil echter niet zeggen dat het geen goed(e) kolfapparaat is! Integendeel, alle producten die in onze top 10 kolfapparaat best getest zijn beland, voldoen aan alle criteria die voor ons belangrijk zijn en een kolfapparaat goed en koopwaardig maken!   

Lees snel verder en bekijk de rest van de beste kolfapparaten van 2023! 

Bekijk ook:

4. Medela Swing Maxi

De Medela Swing Maxi is een veelzijdige en compacte borstkolf waarmee je gemakkelijk melk voor je baby kunt afkolven. Dankzij de dubbele kolfactie krijg je meer melk in minder tijd, en de ingebouwde batterij zorgt ervoor dat je altijd kunt blijven kolven, ook als je onderweg bent. De zachte rand op de borstschilden zorgt voor een comfortabele pasvorm, terwijl de tweefasige afkolftechnologie het natuurlijke voedingspatroon van je baby nabootst voor een efficiëntere melkextractie. Of je nu een drukke moeder onderweg bent of gewoon op zoek bent naar een flexibelere kolfoplossing, de Medela Swing Maxi is een geweldige keuze.

5. Felin Borstkolf

Maak je geen zorgen dat je niet direct borstvoeding kunt geven, de Felin elektrische borstkolf is de ideale oplossing. Je kunt melk afkolven wanneer het jou het beste uitkomt en de motor met dubbele voeding bespaart je veel tijd! De Felin borstkolf is dubbel elektrisch en oplaadbaar met een batterij. Hij wordt geleverd met 2x180 ml babyflesjes, zodat je je moedermelk kunt bewaren voor later.

6. BYER Kolfapparaat

BYER Elektrische Dubbele Borstkolf Luxe Comfort Kolfset 2X Babyfles is de perfecte manier om je pasgeboren baby de allerbeste zorg te geven. Deze pomp biedt de juiste professionele zorg voor je pasgeboren baby. Door deze pomp te gebruiken, kun je comfortabel melk voor je baby uitdrukken zonder je zorgen te hoeven maken over onderbroken slaap of kinderopvang. De BYER Elektrische Dubbele Borstkolf Luxe Comfort Kolfset 2X Babyfles is ontworpen voor alle vormen en maten borsten, en hij wordt geleverd met twee borstschilden, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past. Er zit ook een comfortabele draagtas bij, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen als je op reis gaat.

7. Medela Swing

Zoek je een dubbele elektrische borstkolf waarmee je meer melk in minder tijd kunt afkolven? Zoek niet verder dan de Medela Swing Maxi Flex Dubbele Elektrische Borstkolf! Deze unieke, draagbare kolf is voorzien van de nieuwe Flex-technologie en de 2-fase expressietechnologie, die samenwerken om je te helpen meer melk af te kolven in de helft van de tijd. De pomp is ook perfect voor moeders die een extra flesje willen kolven, want hij werkt zowel op AA-batterijen als op netstroom. Dus of je nu thuis bent of onderweg, de Medela Swing Maxi Flex Dubbele Elektrische Borstkolf is de perfecte keuze voor gemakkelijke, comfortabele borstvoeding.

8. YOUHA The INs

De YOUHA The INs Double Wireless Breast Pump is de perfecte keuze voor moeders die discreet in het openbaar willen kunnen kolven. Met deze innovatieve borstkolf kun je in het bijzijn van anderen kolven, zelfs als je op je werk achter je computer zit. Door het dubbele kolfontwerp kun je beide borsten tegelijk afkolven, zodat je de klus snel en efficiënt kunt klaren. Het draadloze ontwerp betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over snoeren die in de weg zitten of struikelgevaar opleveren. Het draagbare ontwerp betekent dat je het overal mee naartoe kunt nemen. Het formaat van 24 mm (28 mm optioneel) is perfect voor tepels van alle maten.

9. Medela Harmony Borstkolf

Heb je een borstkolf nodig die je overal mee naartoe kunt nemen? De Medela Harmony Borstkolf is perfect voor drukke moeders onderweg. Deze compacte, lichtgewicht handkolf is gemakkelijk mee te nemen, waardoor hij ideaal is voor op reis of als back-up van je elektrische borstkolf. De Medela Harmony is de enige handkolf met een tweefasensysteem dankzij de ergonomische 2-fasenhendel, waarmee je het natuurlijke zuigritme van je baby kunt nabootsen. Bovendien is deze kolf gemakkelijk te demonteren en schoon te maken. De vernieuwde Harmony is uitgerust met de unieke Flex™ borstplaat voor meer melk en meer comfort tijdens het kolven. Dus of je nu thuis bent of onderweg, de Medela Harmony Borstkolf geeft je de flexibiliteit en het gemak dat je nodig hebt om je melkvoorraad op peil te houden.

10. Forgoods Borstkolf

Als nieuwe moeder wil je je kind de best mogelijke start in het leven geven - en daar hoort moedermelk bij. Maar als je borstvoeding geeft, is het niet altijd gemakkelijk om de tijd (of de energie) te vinden om met de hand te kolven. Dat is waar de Forgoods Borstkolf Elektrisch Dubbel om de hoek komt kijken! Deze dubbele elektrische borstkolf is perfect voor drukke moeders die ervoor willen zorgen dat hun baby's altijd toegang hebben tot verse, voedzame moedermelk. De Forgoods Borstkolf Elektrisch Dubbel is snel, compact en licht, en dankzij de oplaadbare batterij en de USB-adapter kun je hem altijd en overal opladen. Hij is ook heel comfortabel in gebruik, en je kunt er twee borsten tegelijk mee afkolven - ideaal voor tweelingen. Dus als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je baby van de best mogelijke voeding te voorzien, dan is de Forgoods Borstkolf Elektrisch Dubbel de perfecte oplossing.

Waar moet een goede kolfapparaat aan voldoen?

Voordat je overgaat tot het kopen van een kolfapparaat, is het altijd verstandig aan om de verschillende kolfapparaten op de markt met elkaar te vergelijken. Maar hoe weet je nu wat een goede kolfapparaat nu zo goed maakt? Oftewel, waar zou de beste kolfapparaat aan moeten voldoen? Een kolfapparaat kopen doe je natuurlijk niet zomaar!

De moeders van MoederCommunity.nl denken graag met je mee en zij maken het hun missie om (aanstaande) moeders te helpen de beste kolfapparaat te kiezen. We proberen je te helpen door verschillende kolfapparaten te testen en hier een korte review over te schrijven.

Bekijk onze reviewlijst met een top 10 kolfapparaat getest in 2023 en kies een kolfapparaat product dat bij jouw smaak en budget past.

Wanneer gebruik je een kolfapparaat?

Een kolfapparaat wordt natuurlijk gebruikt om moedermelk uit de borst te kolven. In principe zijn er twee redenen waarom het raadzaam kan zijn om dit toe te passen. De eerste reden is het stimuleren van de melkproductie en de tweede reden is het aanleggen van een voorraad aan moedermelk. 

Als je voor de eerste reden een kolfapparaat wil gebruiken, is het raadzaam om eerst naar de huisarts toe te gaan. In de meeste gevallen moet er in deze situatie een professioneel kolfapparaat van het ziekenhuis gebruikt worden. De tweede reden komt veel vaker voor. Op die manier kan iemand anders je baby ook voeding geven. Zo kan je partner dit doen als je zelf door wilt slapen of als je zelf aan het werk bent. 

Soorten kolfapparaten

Er zijn verschillende soorten kolfapparaten waar je uit kunt kiezen. Er zijn twee keuzes die je moet maken voor een kolfapparaat. Zo is het belangrijk om te kiezen tussen het elektrische kolfapparaat en de handkolf. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen tussen de enkele en de dubbele kolf. 

Elektrische kolfapparaat of handkolf

De keuze tussen de elektrische kolf en de handkolf is het gebruik. Als je een kolf veel gebruikt, is het automatische kolfapparaat natuurlijk de makkelijkste keuze. Bij weinig gebruik is een handkolf meestal voldoende. Een handkolf moet je compleet met de hand besturen, ten opzichte van het elektrische kolfapparaat, waardoor het langer duurt. 

Voor het elektrische kolfapparaat heb je nog meer mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een draadloos kolfapparaat. Dit is ideaal als je geen snoer aan je kolfapparaat wilt hebben. Het draadloze kolfapparaat is daarom altijd populair. Een kolfapparaat handsfree is ook erg gewild, vanwege het gemak dat je tussen het pompen ook nog wat kunt doen. 

Enkele of dubbele kolf

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen tussen een enkele en een dubbele kolf. Het grote verschil tussen deze twee is dat een enkele kolf voor één borst tegelijkertijd te gebruiken is, terwijl je de dubbele kolf voor twee borsten tegelijkertijd kunt gebruiken. De keuze tussen deze twee is vooral afhankelijk van hoeveel melk je nodig hebt. 

De dubbele kolf gebruik je op twee borsten tegelijkertijd, waardoor je minder tijd nodig hebt om te kolven. Daarbij is het bewezen dat de dubbele kolf ook nog eens 20% meer melk produceert. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een dubbele kolf niet als handkolf te gebruiken is. Met een enkele kolf is dit wel het geval. Dit komt omdat je beide handen nodig hebt om deze te besturen. 

Is een kolfapparaat veilig?

Een kolfapparaat is eigenlijk in alle situaties wel veilig. In veel gevallen is het zelfs aan te raden om hier gebruik van te maken. Sommige baby’s zuigen zwak aan de borst, waardoor de melkproductie minder op gang komt. Een kolfapparaat stimuleert hierbij de melkproductie. 

Daarnaast is het als moeder ook fijn om een ander je baby te laten voeden, zodat je zelf wat meer kan rusten. Wel is het belangrijk om geen tweedehands kolfapparaat te kiezen. Deze kunnen ervoor zorgen dat je een infectie in je borst of tepel krijgt. Een kolfapparaat koop je het beste altijd nieuw. 

Waar een kolfapparaat kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een kolfapparaat kunt kopen. De ene optie is beter dan de andere, dus om je hierbij te helpen, hebben we hieronder een lijstje staan met verkopers waar we goede ervaringen mee hebben:

 • Medela
 • Kruidvat
 • Elvie
 • Avent
 • Bol.com
 • Blokker
 • Philips
 • Prenatal

Conclusie: wat is de beste kolfapparaat?

Dat was het voor onze roundup van de beste kolfapparaten! We hopen dat je dit artikel nuttig vond en dat je nu een goed idee hebt van welk apparaat voor jou het beste zal werken. Vergeet niet bij je keuze rekening te houden met je specifieke behoeften - bijvoorbeeld als je van plan bent vaak te reizen met je kolf.

Veelgestelde vragen over onze kolfapparaat reviews

Wij begrijpen dat het moeilijk is om te bepalen of een kolfapparaat echt geschikt voor je is! Je kunt het product immers niet zelf uittesten. Daarom hebben wij geprobeerd om zo goed mogelijk naar alle aspecten van de kolfapparaten te kijken en zo een allround beschrijving te geven. Zo weet jij zo goed mogelijk wat je moet verwachten ervan en of het kolfapparaat product aan jouw wensen zal voldoen.

Uit onze 2023 test kwamen de volgende 3 kolfapparaten als beste naar voren:

 1. Vulpes BabyCare
 2. Regno Elektrische Borstkolf
 3. YOUHA The INs

 

Wil je weten welke kolfapparaten nog meer op ons lijstje stonden? Kijk dan hier.

Wij van MoederCommunity.nl weet waar moeders behoefte aan hebben en wat ze dus zoeken in een kolfapparaat.

Samen met de Community hebben we de volgende criteria opgesteld voor het testen van de kolfapparaten:

 • Werking van het product
 • Het kolfapparaat merk reviews
 • Prijs
 • Levensduur

Wij zijn van mening dat als een kolfapparaat goed scoort op deze criteria, het een goed product is. Alle kolfapparaten in onze top 10 test voldoen wat ons betreft aan bovenstaande criteria. We hopen door het kiezen van een absolute TOP 3 beste kolfapparaat  je keuzeproces nog net iets makkelijker te maken. 

Jazeker! Wij schrijven onze kolfapparaat reviews onafhankelijk van andere partijen. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een kolfapparaat hoger, danwel lager te ranken. Dit doen we puur op basis van ons eigen oordeel na het testen van een kolfapparaat aan de hand van belangrijke productcriteria.

Nee, MoederCommunity heeft geen eigen webshop. Wij schrijven zelfstandig reviews over moeder/kind-gerelateerde producten. Wel hebben wij voor je uitgezocht in welke webshop je jouw favoriete kolfapparaat het beste kunt kopen. Bij elke review verwijzen wij je via de Beste Prijs-knop door naar een webwinkel. Indien je het product via deze winkel koopt, krijgen wij daar wel een kleine comissie voor terug! 

Disclaimer:

Wij stellen onze reviews met veel zorg en oog voor detail samen. Echter blijven onze reviews wel een mening. MoederCommunity.nl beschikt niet zelf over een webshop, maar verwijzen je door naar een webshop met naar onze mening de scherpste prijzen. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de producten of zaken rondom de aanschaf. Wel krijgt MoederCommunity.nl een kleine vergoeding als het product via onze link uiteindelijk wordt verkocht. 

Moedercommunity tips

Naast babyproducten, ook interesse in andere moeder gerelateerde zaken? Bekijk dan ook onze vragen sectie. Door onze moeders Voor onze moeders.