De 10 BESTE educatief speelgoed [2023 TEST]

Ouders die op zoek zijn naar de beste manier om hun kinderen te helpen leren!

Educatief speelgoed is een geweldige manier om kinderen te helpen leren terwijl ze spelen. Onze top 10 lijst van het beste educatieve speelgoed zal je helpen het perfecte speelgoed voor je kind te vinden.

We hebben de beste prijzen op internet gevonden voor educatief speelgoed. Je kunt ze nu kopen door op onze links te klikken.

TOP 3 beste educatief speelgoed 2023!

We hebben in totaal 10 educatief speelgoed reviews voor je geschreven! Uiteraard hebben we de producten eerst uitgebreid voor je getest en aan de hand van bepaalde criteria, hier een beoordeling aan gegeven.

Benieuwd naar onze 3 favoriete educatief speelgoed?  Scroll dan gauw verder!

1. Ravensburger

Peppa Pig Colorino van Ravensburger is het perfecte spel voor je kleintjes om hun kleuren te leren! Door de kleurrijke stenen op de plaatjes te leggen, leren ze ook hun fijne motoriek en concentratie te ontwikkelen. Met vier verschillende spellen om uit te kiezen, zullen je kinderen zich urenlang vermaken terwijl ze leren.

2. Electro Basisschool

Wil je dat je kind een voorsprong heeft als het gaat om hun schooltijd? Haal ze dan het Electro Basisschool Groep 3&4 Educatief Spel! Zo leren ze alvast over veel schoolonderwerpen en hebben ze een voorsprong op hun schooltijd.

3. Ik Leer Letters

Introductie van de Jumbo Ik Leer Letters! Dit leuke en leerzame product is perfect voor kinderen van alle leeftijden. Met 26 grote, kleurrijke letters zullen kinderen graag hun ABC leren met dit handige hulpmiddel. De Jumbo Ik Leer Letters is ook geweldig om basiswoorden en -zinnen te leren. Of je kind nu net begint met het leren van de letters of een herhaling nodig heeft, dit product is perfect voor elke kleine leerling. Gemaakt van duurzame materialen, is de Jumbo I Learn Letters gebouwd om lang mee te gaan.

Inhoudsopgave

Sammy
Sammy

Hallo allemaal ik ben Sammy, ben 36 jaar oud. Ik ben een moeder van 3 kinderen. Ik heb 2 dochters en 1 zoontje, die mij de hele dag bezig kunnen houden. In mijn dagelijks leven ben ik in de zorgsector actief. Het hebben van kinderen balanceren met het dagelijks leven is een leuke uitdaging voor mij. IK houd van mijn gezin en ben graag bezig met ze. Als moeder wil ik mijn ervaringen en adviezen ook delen met andere moeders. Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest!

Nog meer educatief speelgoed REVIEWS vergelijken

We hebben een hoop goede educatief speelgoed voor je getest en daarvan in totaal 10 producten voor je uitgekozen en een review over gemaakt.  Uit die lijst van 10 educatief speelgoed hebben we een top 3 gekozen. Dit waren de educatief speelgoed die voor ons als beste uit de bus kwamen. Dat een educatief speelgoed buiten de top 3 is gevallen, wil echter niet zeggen dat het geen goed(e) educatief speelgoed is! Integendeel, alle producten die in onze top 10 educatief speelgoed best getest zijn beland, voldoen aan alle criteria die voor ons belangrijk zijn en een educatief speelgoed goed en koopwaardig maken!   

Lees snel verder en bekijk de rest van de beste educatief speelgoed van 2023! 

Bekijk ook:

4. Ik Leer Woordjes

Ik Leer Woorden is het perfecte spel om je kind te helpen bij het leren spellen van woorden. Met zes verschillende spelletjes kunnen kinderen spelenderwijs letters leren herkennen, woorden spellen, lezen en hun woordenschat vergroten. De woorden bestaan uit drie, vier of vijf letters, zodat kinderen de moeilijkheidsgraad geleidelijk kunnen verhogen naarmate ze vaardiger worden. En als ze een fout maken, corrigeert het spel zichzelf, zodat ze snel weer verder kunnen.

5. tiptoi Starterset

De tiptoi® Starter Set At Home is de perfecte manier om te beginnen met het Ravensburger Learning System. Deze set bevat de tiptoi® pen, een boek over dieren en een spel over kleuren en vormen. De tiptoi® pen brengt het boek en het spel tot leven met geluiden en muziek. Raak de pen gewoon aan op de gestippelde pictogrammen en leer over de dieren of speel het spel. De tiptoi® Startset Thuis is een geweldige manier om je kind kennis te laten maken met de wereld van het leren.

6. Ik Leer Tegenstellingen

Welkom bij Ik leer tegenstellingen! Dit unieke leersysteem is ontworpen om je kind te helpen begrijpen en te leren over tegenstellingen. Met dit systeem zal je kind tegengestelde begrippen kunnen herkennen en gebruiken in het dagelijks leven. Het I Learn Opposites systeem omvat een verscheidenheid aan interactieve activiteiten en spelletjes die je kind zullen leren over tegenstellingen. Deze activiteiten zijn ontworpen om leuk en boeiend te zijn, terwijl ze je kind ook helpen leren. Met het Ik Leer Tegenstellingen systeem zal je kind: -Leren over tegengestelde concepten -Tegengestelde paren herkennen -Tegenstellingen in het dagelijks leven gebruiken Het I Learn Opposites systeem is een geweldige manier voor je kind om te leren over tegenstellingen. Met dit systeem zal je kind tegengestelde begrippen kunnen begrijpen en gebruiken in het dagelijks leven.

7. SmartGames IQ Puzzler

Dit unieke denkspel daagt je uit in 120 verschillende opdrachten. Er zijn 3 spelstanden: 2D, 3D, en een combinatie van beide. De bovenkant van het spelbord wordt gebruikt voor de 2D opgaven en de onderkant voor de 3D piramides. Dit spel is perfect voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een geweldige manier om kritisch denken en probleemoplossend vermogen aan te moedigen.

8. Kroko Loko Kinderspel

Kroko Loko is het perfecte spel voor je kleintjes! Ze zullen het geweldig vinden om Kroko Loko te helpen eten te krijgen, en ze zullen het geweldig vinden om te zien hoe groot hij wordt als hij steeds meer eet. Dit spel is perfect voor het ontwikkelen van geheugenvaardigheden en het stimuleren van communicatie. Bovendien is het gewoon leuk! Bestel je Kroko Loko spel vandaag nog en zie hoe je kinderen leren en groeien terwijl ze spelen.

9. Ik Leer Vormen en Kleuren

Zoek je een leuke manier om je kind alles te leren over vormen en kleuren? Zoek niet verder dan Ik Leer Vormen en Kleuren! Dit unieke spel leert kinderen alles over vormen en kleuren door middel van zes verschillende spelletjes, elk oplopend in moeilijkheidsgraad. Ik Leer Vormen en Kleuren is de perfecte manier om je kind kennis te laten maken met nieuwe concepten en het urenlang te vermaken. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, is I Learn Shapes and Colors een must-have voor elke ouder die zijn kind een voorsprong op school wil geven.

10. Janod magneetboek

Beleef de coolste dinosaurusavonturen met de Janod Magneetboeken! Deze leuke en makkelijk mee te nemen boeken worden geleverd met 10 voorbeeldkaarten en 40 magneten, zodat je kind zijn eigen dinosaurussen kan maken op de binnenpagina's. Gemaakt van duurzaam karton zijn de Janod Magneetboeken perfect om thuis of onderweg mee te spelen. En omdat ze precies het juiste formaat hebben voor kleine handjes, zijn ze geweldig voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Waar moet een goede educatief speelgoed aan voldoen?

Voordat je overgaat tot het kopen van een educatief speelgoed, is het altijd verstandig aan om de verschillende educatief speelgoed op de markt met elkaar te vergelijken. Maar hoe weet je nu wat een goede educatief speelgoed nu zo goed maakt? Oftewel, waar zou de beste educatief speelgoed aan moeten voldoen? Een educatief speelgoed kopen doe je natuurlijk niet zomaar!

De moeders van MoederCommunity.nl denken graag met je mee en zij maken het hun missie om (aanstaande) moeders te helpen de beste educatief speelgoed te kiezen. We proberen je te helpen door verschillende educatief speelgoed te testen en hier een korte review over te schrijven.

Bekijk onze reviewlijst met een top 10 educatief speelgoed getest in 2023 en kies een educatief speelgoed product dat bij jouw smaak en budget past.

Conclusie: wat is de beste educatief speelgoed?

Dus daar heb je het - onze top 10 educatief speelgoed voor kleuters! We hopen dat deze lijst je helpt bij het kiezen van het perfecte speelgoed voor je kleintje. Vergeet niet dat deze slechts een richtlijn zijn; voel je vrij om op onderzoek uit te gaan en het speelgoed te vinden dat bij je kind past. Elke aanbieder heeft gedetailleerde informatie over hun producten, evenals beoordelingen van klanten, dus doe zeker je onderzoek voordat je een aankoop doet.

Veelgestelde vragen over onze educatief speelgoed reviews

Wij begrijpen dat het moeilijk is om te bepalen of een educatief speelgoed echt geschikt voor je is! Je kunt het product immers niet zelf uittesten. Daarom hebben wij geprobeerd om zo goed mogelijk naar alle aspecten van de educatief speelgoed te kijken en zo een allround beschrijving te geven. Zo weet jij zo goed mogelijk wat je moet verwachten ervan en of het educatief speelgoed product aan jouw wensen zal voldoen.

Uit onze 2023 test kwamen de volgende 3 educatief speelgoed als beste naar voren:

  1. Ravensburger
  2. Electro Basisschool
  3. Ik Leer Letters

 

Wil je weten welke educatief speelgoed nog meer op ons lijstje stonden? Kijk dan hier.

Wij van MoederCommunity.nl weet waar moeders behoefte aan hebben en wat ze dus zoeken in een educatief speelgoed.

Samen met de Community hebben we de volgende criteria opgesteld voor het testen van de educatief speelgoed:

  • Werking van het product
  • Het educatief speelgoed merk reviews
  • Prijs
  • Levensduur

Wij zijn van mening dat als een educatief speelgoed goed scoort op deze criteria, het een goed product is. Alle educatief speelgoed in onze top 10 test voldoen wat ons betreft aan bovenstaande criteria. We hopen door het kiezen van een absolute TOP 3 beste educatief speelgoed  je keuzeproces nog net iets makkelijker te maken. 

Jazeker! Wij schrijven onze educatief speelgoed reviews onafhankelijk van andere partijen. Wij krijgen dan ook van niemand betaald om een educatief speelgoed hoger, danwel lager te ranken. Dit doen we puur op basis van ons eigen oordeel na het testen van een educatief speelgoed aan de hand van belangrijke productcriteria.

Nee, MoederCommunity heeft geen eigen webshop. Wij schrijven zelfstandig reviews over moeder/kind-gerelateerde producten. Wel hebben wij voor je uitgezocht in welke webshop je jouw favoriete educatief speelgoed het beste kunt kopen. Bij elke review verwijzen wij je via de Beste Prijs-knop door naar een webwinkel. Indien je het product via deze winkel koopt, krijgen wij daar wel een kleine comissie voor terug! 

Disclaimer:

Wij stellen onze reviews met veel zorg en oog voor detail samen. Echter blijven onze reviews wel een mening. MoederCommunity.nl beschikt niet zelf over een webshop, maar verwijzen je door naar een webshop met naar onze mening de scherpste prijzen. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de producten of zaken rondom de aanschaf. Wel krijgt MoederCommunity.nl een kleine vergoeding als het product via onze link uiteindelijk wordt verkocht. 

Moedercommunity tips

Naast babyproducten, ook interesse in andere moeder gerelateerde zaken? Bekijk dan ook onze vragen sectie. Door onze moeders Voor onze moeders.